Logo, Songshape

Hurtig levering

1-5 hverdage

GRATIS fragt

ved køb over 500 kr

MED TILLADELSE

fra rettighedshaver

Der er et yndigt land – Songshape plakat

197,00 kr.397,00 kr.

Plakat med sangteksten til “Der er et yndigt land”.

Vil du have din plakat indrammet? Vælg type!
Tilføj ramme - Ramme - sort alu +107kr.
Tilføj ramme - Ramme - egetræ +127kr.

Læs evt. mere om rammer her

Varenummer (SKU): DETERE-000 Kategorier: , , Tag:

Der er et yndigt land-plakat

 

Der er et yndigt land-plakat.

Der er et yndigt land er skrevet af Adam Gottlob Oehlenschläger i 1820. Den blev til i tiden efter nogle gevaldige krigsnederlag for Danmark. Sangen hylder den danske natur, historie og den hylder vores fædreland. På Højskolesangbogens hjemmeside kan man læse, at den således skiller sig ud. Det er fordi, denne sang ikke nedgør andre lande.

Sangen blev til i forbindelse med en konkurrence, hvor betingelsen var, at der skulle findes en vinder, som havde skrevet et sang, som hyldede Danmark og kongen. Oehlenschlägers sang deltog ikke i konkurrencen, men det antages, at konkurrences har ansporet sangens tilblivelse.

Sangen handler om den smukke natur, de brede bøge, søen sig bælter osv. De faldne soldater anerkendes også. De som kæmpede for Danmark, som nu hvile deres bene, bag højens bautasten.

Oprindeligt havde sangen 12 strofer, men i den nuværende højskolesangbog er der kun medtaget stroferne 1, 2, 3 og 12.

Den er i dag Danmarks Nationalsang, som anvendes i forbindelse med sportsbegivenheder og meget mere. Til visse begivenheder spilles kongesangen, Kong Christian stod ved højen mast, som somme tager, fejlagtigt, antages at være Danmarks nationalsang.

Indret dit hjem med en plakat, hvor Dannebrog danner rammen om sangteksten til Danmarks nationalsang.

Plakaten forestiller det danske flag. Teksten til sangen udgør den grafiske form på flaget. Enkelte ord er fremhævede i rødt.

Plakaten er en fantastisk ting at have hængende på væggen. Det er en god måde, at lære sine børn at synge Nationalsangen. Den smukke plakat er også fantastisk gaveidé til en sportsfan, fodboldfan, eller en som elsker at synge med på Nationalsangen. Plakaten kan også købes indrammet.

 

Genre: nationalsang, fællessang, Højskolesangbogen

Rammer

OBS: Ramme er IKKE inkl. i prisen.
Songshape kan levere dine plakater inkl. en stilren egetræsramme, eller i en enkel sort ramme i aluminium.
Er du interesseret i at få plakaten indrammet, så se udvalget af rammer.

Rettigheder og licensaftaler

Der er ophavsret på langt de fleste sangtekster og digte m.v.. Det kræver derfor tilladelse, og i nogle tilfælde en licensaftale, før man kan udgive en plakat, der indeholder tekster skrevet af en anden. Songshape sørger selvfølgelig for at alle at indhente de nødvendige tilladelser inden en plakat udgives.

Andre kunder ser også