Logo, Songshape

Hurtig levering

1-5 hverdage

GRATIS fragt

ved køb over 500 kr

Sikker betaling

100% sikker med SSL

MED TILLADELSE

fra rettighedshaver

Det var en lørdag aften plakat

157,00 DKK357,00 DKK

Plakat med teksten til folkevisen “Det var en lørdag aften”.

Ryd
Varenummer (SKU): DETVAR-000 Kategorier: , , Tag:

Plakat med teksten fra Det var en lørdag aften

 

Det var en lørdag aften er den meget populære og gode, men sørgelige folkevise, om ulykkelig kærlighed. Teksten er skrevet af Svend Grundtvig, som den kendes i dag. Den udkom i 1849. Dette er dog ikke den originale version. Der er udgivet en tidligere version til visen i 1837. Det menes dog, at visen kan stamme helt tilbage til 1400-1500 tallet. Dette er dog ikke fastlagt som et faktum. Der er uenighed om visens alder, men det er helt sikkert, at den er meget meget gammel.

Visen, Det var en lørdag aften handler om en kvinde, der forgæves venter på sin elskede en lørdag aften. Hun synger, at han havde lovet hende at komme, men hun venter og venter, og han kommer ikke. Hun ser ham heller ikke i kirken om søndagen og reflekterer derfor i sin fortvivlelse over kærligheden. Visen fortsætter med at fortælle om de initiativer hun tager for at tage sig godt ud for sin elskede. Alt er forgæves. Hun græder bitterligt på sengen, han kommer ikke. Til slut fortæller visen, at hun ikke elsker ham længere.

Folkevisen er optaget i i Højskolesangbogen og er indspillet i flere udgaver – bl.a. af Kim Larsen & Kjukken.

Plakaten med Det var en lørdag aften forestiller en kvinde, som sidder og kigger længselsfuldt ud i luften.  Hun sidder i en stol. Sangteksten danner ryggen og sædet på stolen.

 

Genre: visesang, højskolesangbogen

Andre kunder ser også

Scroll til toppen