Logo, Songshape

Hurtig levering

1-5 hverdage

GRATIS fragt

ved køb over 500 kr

MED TILLADELSE

fra rettighedshaver

Åh Amagerland plakat

197,00 kr.397,00 kr.

Plakat med sangteksten til “Åh Amagerland”

Vil du have din plakat indrammet? Vælg type!
Tilføj ramme - Ramme - sort alu +107kr.
Tilføj ramme - Ramme - egetræ +127kr.

Læs evt. mere om rammer her

Varenummer (SKU): AAHAMA-000 Kategorier: , Tag:

Plakat med visen Åh Amagerland

 

Åh Amagerland er en gammel folkevise. I dag findes den i mange versioner.

Sangteksten hylder den skønne ø sydøst for København. I dag indeholder øen både lufthavn og broforbindelse til Sverige.

Amager er Danmarks tættest befolkede ø med et indbyggertal på over 200.000 personer på 96 km². På Amager er der tre kommuner, Tårnby, Dragør og Københavns kommune. Dragør er kendt for den hyggelige  gamle by, med de ikoniske gule huse. Tårnby er den kommune i Danmark vender hjem til, hvis de har været ude at prøve andre lande eller kommuner af. Tårnby er vært for Københavns Lufthavn og for Danmarks Nationale Akvarium, Den Blå Planet. Københavns kommune, nord på øen, har det smukke Christianshavn, skibakken på Amager Forbrænding og populære Islands Brygge.

Iøvrigt kan det nævnes, at Songshape holder til på Amager, og derfor er det en ekstra personlig ting at kunne præsentere denne smukke plakat, til den smukke sangtekst.

Den amagerkanske hip hop-gruppe Rockers by Choice har også sunget om,  at “Ama’r er nummer 1”. Den sang har Songshape også rettigheder til at sælge som musikplakat. “Ama’r er nummer 1”, finder du her:

Plakat med sangteksten til Rockers by Choice's “Amar er nummer 1” designet i grafisk form, så teksten danner et kort over Amager.

Amager kaldes for “Lorteøen” – måske før i tiden, men ikke længere

Mange har hørt udtrykket Lorteøen brugt om Amager, og det har måske også være berettiget for 100 år siden, hvor udtrykket, Lorteøen stammer fra. I 1898 oprettede man en rensestation på Amager til Københavns latrinspande, hvorefter hestevogne kørte rundt i Københavns gader og samlede de fyldte latrinspande med endestation på Amager.

 

Gaveidé til enhver Amagertøs eller Amagerknægt

Denne plakat er en ideel gave til enhver Amagerkaner, som ved, at når man først er født og opvokset på øen, så kan det godt være at man rejser ud, men ofte vender man tilbage til øen senere i livet og bosætter sig igen.

Rammer

OBS: Ramme er IKKE inkl. i prisen.
Songshape kan levere dine plakater inkl. en stilren egetræsramme, eller i en enkel sort ramme i aluminium.
Er du interesseret i at få plakaten indrammet, så se udvalget af rammer.

Rettigheder og licensaftaler

Der er ophavsret på langt de fleste sangtekster og digte m.v.. Det kræver derfor tilladelse, og i nogle tilfælde en licensaftale, før man kan udgive en plakat, der indeholder tekster skrevet af en anden. Songshape sørger selvfølgelig for at alle at indhente de nødvendige tilladelser inden en plakat udgives.

Andre kunder ser også