Åh Amagerland plakat

DKK147,00DKK347,00

Plakat med sangteksten til “Åh Amagerland”

Ryd
Varenummer (SKU): AAHAMA-000 Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

Plakat med visen “Åh Amagerland”

“Åh Amagerland” er en gammel folkevise. I dag findes den i mange versioner.

Sangteksten hylder den skønne ø sydøst for København. I dag indeholder øen både lufthavn og broforbindelse til Sverige.

Amager er Danmarks tættest befolkede ø med et indbyggertal på over 200.000 personer på 96 km². På Amager er der tre kommuner, Tårnby, Dragør og Københavns kommune. Dragør er kendt for den hyggelige  gamle by, med de ikoniske gule huse. Tårnby er den kommune i Danmark vender hjem til, hvis de har været ude at prøve andre lande eller kommuner af. Tårnby er vært for Københavns Lufthavn og for Danmarks Nationale Akvarium, Den Blå Planet. Københavns kommune, nord på øen, har det smukke Christianshavn, skibakken på Amager Forbrænding og populære Islands Brygge.

Iøvrigt kan det nævnes, at Songshape holder til på Amager, og derfor er det en ekstra personlig ting at kunne præsentere denne smukke plakat, til den smukke sangtekst.

Den amagerkanske hip hop-gruppe Rockers by Choice har også sunget om,  at “Ama’r er nummer 1”. Den sang har Songshape også rettigheder til at sælge som musikplakat. “Ama’r er nummer 1”, finder du her:

Ama’r er #1 – Rockers By Choice plakat

Lorteøen, måske før i tiden, men ikke længere.

Mange har hørt udtrykket Lorteøen brugt om Amager, og det har måske også være berettiget for 100 år siden, hvor udtrykket, Lorteøen stammer fra. I 1898 oprettede man en rensestation på Amager til Københavns latrinspande, hvorefter hestevogne kørte rundt i Københavns gader og samlede de fyldte latrinspande med endestation på Amager.

 

Gaveidé til enhver Amagertøs eller Amagerknægt

Denne plakat er en ideel gave til enhver Amagerkaner, som ved, at når man først er født og opvokset på øen, så kan det godt være at man rejser ud, men ofte vender man tilbage til øen senere i livet og bosætter sig igen.

 

 

 

Yderligere information

Størrelse

, , , ,

Sangtitel

Åh Amagerland

Vil du have nyhederne først?

Ca. én gang om måneden sender jeg en e-mail med de seneste nyheder fra Songshape, gode tilbud samt invitationer til events m.m.

Har du husket en ramme?

Opgradér dit køb af din nye plakat, med en flot ramme til at fuldende udtrykket.