Den danske sang

DKK147,00DKK347,00

‘Den danske sang er en ung, blond pige’. Sangen er i Højskolesangbogen. Flot musikplakat med teksten til sangen.

Ryd
Varenummer (SKU): DENDAN-000 Kategorier: , , Tag:

Beskrivelse

‘Den danske sang er en ung, blond pige’

‘Den danske sang er en ung, blond pige’ er skrevet af Kai Hoffmann. Den smukke sang hører til blandt de mest populære sange fra Højskolesangbogen. Det har rundspørger vist.

Teksten er, som før nævnt, skrevet af digteren, Kai Hoffmann. Den blev forfattet i anledningen af et korstævne i 1924. Teksten blev sat til musik nogle år efter af Carl Nielsen. Carl Nielsen var en af Danmarkshistoriens mest berømte komponister. Han har komponeret melodier til nogle af de mest berømte sange i Danmark. Hans musikalitet og talent strakte sig til at skrive mange forskellige slags kompositioner.

Sangen skabte i 2018 en del omtale. Det var fordi en underviser på CBS (Copenhagen Business School) følte sig krænket af teksten, som blev sunget til et møde på skolen. Underviseren fik sidenhen en undskyldning af den daværende viceinstitutleder. Sangen er dog velkommen på CBS, og den er stadig at finde i Højskolesangbogen, hvor den er at finde som nummer 162. Den har været til stor diskussion, men det som er sangens budskab, tolkes også som, at ‘samle Danmark og være så inkluderende som muligt’, ifølge Jens Cornelius, som er musikjournalist på P2.

Plakaten forestiller Danmarkskortet. Teksten til sangen udgør det grafiske format af Danmark. Enkelte ord er fremhævede i grønt.

Plakaten er en sød og personlig gaveidé til en blond pige, eller til en som blot elsker den smukke sang. Plakaten vil se smuk ud på væggen i det moderne hjem. Songshape indrammer plakater, og vi sender gerne direkte til modtageren. Nemmere kan det ikke blive.

Genre: Højskolesangbogen

 

Rettigheder og licensaftaler

Der er ophavsret på langt de fleste sangtekster, og det kræver derfor tilladelse, og i nogle tilfælde en licensaftale, før Songshape kan udgive en plakat, der indeholder tekster skrevet af en anden.

Læs mere om rettigheder her.

Yderligere information

Størrelse

, , , ,

Sangtitel

Den danske sang er en ung, blond pige

Vil du have nyhederne først?

Ca. én gang om måneden sender jeg en e-mail med de seneste nyheder fra Songshape, gode tilbud samt invitationer til events m.m.

Har du husket en ramme?

Opgradér dit køb af din nye plakat, med en flot ramme til at fuldende udtrykket.