Dejlig er jorden plakat

DKK147,00DKK347,00

Plakat med teksten til Ingemann’s “Dejlig er jorden”.

Ryd
Varenummer (SKU): DEJLIG-000 Kategorier: , , Tag:

Beskrivelse

Smuk, Dejlig er jorden-plakat med Ingemanns smukke tekst

Dejlig er jorden er den klassiske julesalme fra 1850 skrevet af B. S. Ingemann.

Salmen synges ikke kun i julen, men også til mange begravelser og andre begivenheder store begivenheder. Dejlig er jorden lovpriser Gud og fortæller, hvordan vi efter døden skal leve i Paradis til evig tid. Det er dog ikke alle, som synes teksten er passende kristen. Adskillige teologer mener, at menneskelivet tolkes anderledes, end det beskrives i Biblen. Det er verset om “sjælevandring”, som skurrer for nogle teologer. Det er for uklart, menes der. Der bruges ord som skønne og glade om overgangen til Paradis. Det er jo døden, der tales om, så det skal være nedstigning til graven, og ikke være så positivt, mener visse teologer.

Salmen har også gået under navnene Pilgrimssang og Valfartssang.  

B.S. Ingemann har skrevet den smukke salme, efter hans gode ven, pastor J.F. Lynge gav ham melodien som skulle akkompagnere. J. F. Lynge var imidlertid ikke tilfreds med den første version, og han bad Ingemann forsøge igen. Han mente teksten var for tæt på den tyske tekst, som han havde givet Ingemann som inspiration.

I moderne tid er den smukke salme blevet fortolket af store navne som blandt andre Gasolin, med Kim Larsen i front, og af Sissel Kyrkjebø.

Plakaten forestiller jordkloden. Teksten til sangen løber rundt om Jorden. Plakaten er holdt i hvid og koboltblå. Den enkle grafiske form, og de smukke farvenuancer vil gøre sig godt i det moderne hjem. Denne plakat kan medvirke til, at man husker at påskønne jorden, julen, samtidig med den inspirerer til at synge sammen.

Genre: salme, Højskolesangbogen, julesang, fællessang

 

Rettigheder og licensaftaler

Der er ophavsret på langt de fleste sangtekster, og det kræver derfor tilladelse, og i nogle tilfælde en licensaftale, før Songshape kan udgive en plakat, der indeholder tekster skrevet af en anden.

Læs mere om rettigheder her.

Yderligere information

Størrelse

, , , ,

Sangtitel

Dejlig er Jorden

Vil du have nyhederne først?

Ca. én gang om måneden sender jeg en e-mail med de seneste nyheder fra Songshape, gode tilbud samt invitationer til events m.m.

Har du husket en ramme?

Opgradér dit køb af din nye plakat, med en flot ramme til at fuldende udtrykket.