Hyldest til hverdagen – Dan Turèll plakat

DKK147,00DKK347,00

Plakat med teksten fra Dan Turèlls digt Hyldest til hverdagen

Ryd
Varenummer (SKU): HYLDEST-016 Kategorier: , , Tag:

Beskrivelse

Hyldest til hverdagen, Dan Turèll-plakat

Hyldest til hverdagen, Dan Turèll-plakat.

Digtet er skrevet af Dan Turèll i 1984. Det er, som titlen indikerer, en hyldest til hverdagen.

Det klassiske digt med den velkendte sætning Jeg holder af hverdagen, handler om alle pligterne og rutinerne som hverdagen (heldigvis) indeholder. Vi er nok mange, som ikke altid tænker over, at hverdagen er helt fantastisk. Det vidste Dan Turèll godt. Derfor skrev Dan Turéll dette digt, netop for at lave en hyldest til hverdagen. I hans værker, digte, såvel som noveller og romaner, er det ganske almindelige mennesker, som hyldes. Disse mennesker har ganske almindelige jobs. Når man læser noget af Dan Turèll, undrer man sig måske over hvorfor man nyder historierne så meget. Det er nok fordi, han skriver om situationer, som vi alle kender til, og derfor kan relatere til.

I digtet remser fortælles der ellers om ting, som ikke nødvendigvis er noget, man holder af. Pligterne, regningerne, forstyrrelserne. Alligevel siger han, adskillige gange, jeg holder af hverdagen. Rytmen i digtet, som holdes, dejligt, simpelt, ligesom hverdagen, understreger det trummerumske i hverdagen. Man tilskyndes til, at lægge mærke til de små ting, som udgør hverdagen. Han fortæller om festerne, om euforien. Det er kortvarigt, det forgår, men hverdagen består.

Digtet slutter således

Jeg holder af hverdagen
Jeg er vild med den
Hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen
Jeg holder stinkende meget af hverdage

Får dette dig ikke til at holde lidt mere af hverdagen?

Plakaten forestiller et hus med en skorsten og et vindue. Teksten til digtet udgør husets grafiske form. Enkelte ord er fremhævede i rødt.

Genre: digt, dansk digt

 

Rettigheder og licensaftaler

Der er ophavsret på langt de fleste sangtekster og digte, og det kræver derfor tilladelse, og i nogle tilfælde en licensaftale, før Songshape kan udgive en plakat, der indeholder tekster skrevet af en anden. Denne plakat med Dan Turèll er udgivet efter aftale med rettighedshaver, Chili Turèll.

Læs mere om rettigheder her.

Yderligere information

Størrelse

, , , ,

Sangtitel

Hyldest til hverdagen

Du kunne også være interesseret i...

Vil du have nyhederne først?

Ca. én gang om måneden sender jeg en e-mail med de seneste nyheder fra Songshape, gode tilbud samt invitationer til events m.m.

Har du husket en ramme?

Opgradér dit køb af din nye plakat, med en flot ramme til at fuldende udtrykket.