Logo, Songshape

Hurtig levering

1-5 hverdage

GRATIS fragt

ved køb over 500 kr

Sikker betaling

100% sikker med SSL

MED TILLADELSE

fra rettighedshaver

Midsommervisen – Holger Drachmann plakat

157,00 DKK357,00 DKK

Plakat med sangteksten til “Midsommervisen” af Holger Drachmann.

Ryd
Varenummer (SKU): MIDSOM-000 Kategorier: , , , Tag:

Musikplakat med Midsommervisen af Holger Drachmann

 

Musikplakat med teksten til Midsommervisen. Visen er skrevet af Holger Drachmann i 1885.

Midsommervisen hedder egentlig “Vi elsker vort land“. Den kommer fra eventyrspillet “Der var engang, der havde præmiere på Det Kongelige Teater i 1887.

Holger Drachmanns skønne sang er en kærlighedserklæring til midsommeren og Sankt Hans. Stadig i dag er sangen meget populær til de fleste Sankt Hans-fejringer. Midsommervisen/Vi elsker vort land synges ofte rundt om bålet, somme tider i både den nye moderne, og den ældre, klassiske version.

I 1980 udgav Shu-bi-dua en meget populær version af Midsommersangen. Det er ofte denne udgave der synges til Sankt Hans i stedet for den oprindelige. Michael Bundesens ikoniske og karakteristiske stemme har helt sikkert været medvirkende til, at denne nye version, er blevet den foretrukne blandt mange.

Sangen findes i den populære Shu-bi-dua-version på Shu-bi-dua 7-albummet.

Midsommervisen er optaget i Højskolesangbogen. Songshape er ikke helt sikker på, om man ude på de danske højskoler synger den klassiske eller den moderne version af Midsommervisen.

DR Pigekoret, Aksel Schiøtz, Povl Dissing og Mathilde har ligeledes sunget “Vi elsker vort land.”

Plakaten forestiller en heks. Hun flyver på et kosteskaft. Hun er nok på vej til Bloksbjerg. Hun er lige lettet fra det brændende bål, og nu flyver hun mod et stort træ.

Kender du en, som “Elsker vort land” eller som elsker midsommer, eller som blot elsker Midsommervisen? Denne plakat vil være den oplagte gaveidé.

Sankt Hans aften, bål, samvær og fællessang. Det skal nok få de fleste af os til at trække på smilebåndet. Mindet om sommerens højdepunkt, de lyse nætter. Vi fejrer den dejligste tid på året med Sankt Hans Aften.

 

Genre: visesang, højtidssang, højskolesang

Andre kunder ser også

Scroll til toppen