Gennem byen en sidste gang – Dan Turèll plakat

DKK147,00DKK347,00

Plakat med teksten fra Dan Turèlls digt “Gennem byen en sidste gang”

Ryd
Varenummer (SKU): GENNEM-016 Kategorier: , , Tag:

Beskrivelse

Gennem byen en sidste gang, plakat med Dan Turèlls digt

Gennem byen en sidste gang, plakat med Dan Turèlls digt. 

Digtet er skrevet i 1977.

Da han skrev digtet, var den dygtige digter, musiker og forfatter 31 år. Det klassiske digt handler om en vandretur gennem Københavns gader en sidste gang inden han skal dø. Dan Turèll nåede kun selv at blive 46 år gammel. Han døde af kræft. Han var søn af en fransk far og en tysk mor. De flyttede til Vangede, da Dan Turèll var ni år gammel. Han er den ældste af i alt fem børn.

Dan Turèll fik sit gennembrud med bogen Vangede billeder i 1975. Han fik udgivet sin mord-serie, som foregår på Vesterbro, i de tidlige ’80ere. To af bøgerne er lavet til film. Det er sangeren, Michael Falch, som spiller hovedrollen som journalisten uden navn. Der blev lavet i alt 12 bøger i denne, også, meget populære serie. Michael Falch skrev og sang titelmelodien til filmen Mord i mørket.

Dan Turèll var gift to gange. Med kone nummer to, Chili Turèll (Margrethe Svendsen), fik han datteren Lotus Turèll.

Der er to steder, som Dan Turèll lægger navn til. En del af Halmtorvet på Vesterbro hedder Onkel Dannys Plads. I Vangede har man også opkaldt en plads efter bysbarnet, nemlig Dan Turèlls Plads.

Plakaten forestiller en tørresnor, hvorpå der hænger en undertrøje i midten omgivet af et par trusser og et par herretights. Undertrøjens grafiske form er dannet af teksten til digtet. Trusserne og herretightsene er sorte.

Denne plakat er en fantastisk gave til én, som er fan af Dan Turèll. Plakaten kan også købes indrammet, og Songshape sender gerne direkte til modtageren.

Genre: digte

 

Rettigheder og licensaftaler

Der er ophavsret på langt de fleste sangtekster og digte, og det kræver derfor tilladelse, og i nogle tilfælde en licensaftale, før Songshape kan udgive en plakat, der indeholder tekster skrevet af en anden. Denne plakat med Dan Turèll er udgivet efter aftale med rettighedshaver, Chili Turèll.

Læs mere om rettigheder her.

Yderligere information

Størrelse

, , , ,

Sangtitel

Gennem byen en sidste gang

Du kunne også være interesseret i...

Vil du have nyhederne først?

Ca. én gang om måneden sender jeg en e-mail med de seneste nyheder fra Songshape, gode tilbud samt invitationer til events m.m.

Har du husket en ramme?

Opgradér dit køb af din nye plakat, med en flot ramme til at fuldende udtrykket.