Logo, Songshape

Hurtig levering

1-5 hverdage

GRATIS fragt

ved køb over 500 kr

MED TILLADELSE

fra rettighedshaver

Gennem byen en sidste gang – Dan Turèll plakat

197,00 kr.397,00 kr.

Plakat med teksten fra Dan Turèlls digt “Gennem byen en sidste gang”

Vil du have din plakat indrammet? Vælg type!
Tilføj ramme - Ramme - sort alu +107kr.
Tilføj ramme - Ramme - egetræ +127kr.

Læs evt. mere om rammer her

Varenummer (SKU): GENNEM-016 Kategorier: , , Tag:

Gennem byen en sidste gang, plakat med Dan Turèlls digt

 

Gennem byen en sidste gang, plakat med Dan Turèlls digt.

Digtet er skrevet i 1977, og da han skrev digtet, var den dygtige digter, musiker og forfatter 31 år. Det klassiske digt handler om en vandretur gennem Københavns gader en sidste gang inden han skal dø. Dan Turèll nåede kun selv at blive 46 år gammel. Han døde af kræft. Han var søn af en fransk far og en tysk mor. De flyttede til Vangede, da Dan Turèll var ni år gammel. Han er den ældste af i alt fem børn.

Dan Turèll fik sit gennembrud med bogen Vangede billeder i 1975. Han fik udgivet sin mord-serie, som foregår på Vesterbro, i de tidlige ’80ere. To af bøgerne er lavet til film. Det er sangeren, Michael Falch, som spiller hovedrollen som journalisten uden navn. Der blev lavet i alt 12 bøger i denne, også, meget populære serie. Michael Falch skrev og sang titelmelodien til filmen Mord i mørket.

Dan Turèll var gift to gange. Med kone nummer to, Chili Turèll (Margrethe Svendsen), fik han datteren Lotus Turèll.

Der er to steder, som Dan Turèll lægger navn til. En del af Halmtorvet på Vesterbro hedder Onkel Dannys Plads. I Vangede har man også opkaldt en plads efter bysbarnet, nemlig Dan Turèlls Plads.

Plakaten med Gennem byen en sidste gang forestiller en tørresnor, hvorpå der hænger en undertrøje i midten omgivet af et par trusser og et par herretights. Undertrøjens grafiske form er dannet af teksten til digtet. Trusserne og herretightsene er sorte.

Denne plakat er en fantastisk gave til én, som er fan af Dan Turèll. Plakaten kan også købes indrammet, og Songshape sender gerne direkte til modtageren.

 

Genre: digte

Rammer

OBS: Ramme er IKKE inkl. i prisen.
Songshape kan levere dine plakater inkl. en stilren egetræsramme, eller i en enkel sort ramme i aluminium.
Er du interesseret i at få plakaten indrammet, så se udvalget af rammer.

Rettigheder og licensaftaler

Der er ophavsret på langt de fleste sangtekster og digte m.v.. Det kræver derfor tilladelse, og i nogle tilfælde en licensaftale, før man kan udgive en plakat, der indeholder tekster skrevet af en anden. Songshape sørger selvfølgelig for at alle at indhente de nødvendige tilladelser inden en plakat udgives.

Andre kunder ser også